Les Eucherts, 2009.

De wintersport in Frankrijk 2009, familie Roeters en Rodenberg. En wel van 19 december tot en met 26 december. 6 dagen in de sneeuw!

Daan had de vakantie geboekt: La Rosière (1850, werd er overal bijgezet, dus zet ik het er ook maar bij, het zal de hoogte zijn geweest), was eigenlijk Les Eucherts. In het appartementencomplex: Les Balcons de La Rosière. Direct aan de piste. Op zoals gezegd: 1850 meter hoogte. (Door de ijle lucht werden de zakken chips opgeblazen en de zalfjes spoten uit de tubes).

De familie Roeters vertrok de 18-e al en overnachtte in Dijon. Een echt snel hotel: deuren direct in de buitenlucht. Wel met wc en douche op het kamertje. Hond was gratis! Ontbijt niet.
Wel gehorig. Er werd flink gestampt 's nachts.
Het vroor en sneeuwde er behoorlijk. MacDonalds op hetzelfde industrieterrein. Groot voordeel: je hoeft geen parkeerplaats te zoeken en je bent zo weer op de Péage.
(totaal inclusief ontbijt: € 100 voor 4 personen).

Tussen Dijon en La Rosière waren er nog ongeveer 450 kilometers af te leggen. Winterbanden waren zeer nuttig.
Het was zeer druk op de weg dus waren we pas om 16:00 in het appartementencomplex. Inchecken, uitpakken en de beste kamers scoren.
De familie Rodenberg was de 19-e vertrokken. Wegens het voordeel van meerdere chauffeurs. Helaas moest de Mont Blanc tunnel twee keer genomen worden omdat de Col de Petit St Bernard gesloten was.

De volgende dag de pistes op. Prachtig weer. Pistes mooi. Tegen de avond kwamen de eerste sneeuwstormen er al aan. De rest van de dagen wisselden af met vallende sneeuw en weinig zicht en ook wel met mooie dagen.
Tussen 12:00 en 13:00 was het lunchtijd. Daarna weer los. De extreme snowboarders, waarvan slechts 1 met helm, zochten de steilste en meest extreme hellingen op. Dat leverde wel beschadigde snowboards op en een beschadigde knie.
De rest van de snowboarders bleven binnen de lijnen, net als de skiërs. Dat was soms moeilijk genoeg met die sneeuwstormen!
De baby piste was volgens kenners te steil, dus werd de oefenstage uitgesteld tot er weer een bezoek aan Winterberg kon worden gebracht.
Toch leverde dat wel een prachtig filmpje1 op! En nog één.

De niet skiërs of snowboarders, gingen wandelen, met of zonder hond, naar het dichtbijzijnde La Rosière.

Was het weer te extreem, dan werd er bij het appartement gestunt. Schansjes werden gebouwd en genomen. Iglo's ter overwintering werden gebouwd.

Voor alle schanscapriolen, 5 minuten lang!!

 

 

 Er werd ook gewoon geskied en gesnowboard zonder stunts. Dat was al moeilijk genoeg.

 

Omdat de pistes naar Italië niet open waren, kon dus dat land via de pistes niet bezocht worden. Als de verbindende pistes wel open zouden zijn, dan zou dat wel geweldig zijn. Lange tochten waren dan mogelijk geweest.

Zaterdags konden we om 8 uur vertrekken, na een grondige inspectie van het appartement. Het zag er allemaal weer fantastisch uit, dus we konden er zo vandoor.
Familie Roeters volgde een bekende weg via Duitsland en de Burgerking. De familie Rodenberg via Zwitserland met als verrassing: lange file wegens een ongeluk.

Nu dan een hele serie foto's.