terug naar huis

2005 zomer juli, augustus

We hoefden dus mooi niet op de eerste van de maand verplicht terug te zijn en namen het er dan ook van.
Allereerst was het vertrek van het Oeverkruid. Om 5 uur op. Ja, ja, ze kunnen ook vroeg opstaan, onze jongens.
De camping die we het eerst aandeden was Epernay. Municipal dacht ik. Wel aardige camping. Wel behoorlijk vol. Heggetjes, net opgeschilderd toiletgebouw.
De volgende dag werd er genavigeerd door Sjors. Hij mocht voorin. We kwamen uit in Tournus (En bagatelle). Prima doorgangscamping. Lekker open, prima sanitair, netjes opgeruimd, grote plaatsen.
De reis ging verder naar de Drome. In 1999 waren we er ook. Mooi gebied. Prima om de fietsen en nog meer vermaak. (Aldi's bezoeken ofzo).
We kwamen aan in Crest. De camping heette Les Clorinthes. Onze jongens vonden het een kak-camping, wat dat ook maar in mag houden. De prijs was er ook naar: € 33,20 per nacht.
 Toch bleven we er twee nachten staan en zochten ondertussen naar een camping waar wel in de rivier gezwommen kon worden. Het werd Le Pont d'Espenel. Stonden we in 1999 ook. Is  helaas geen verslag van. Maar we stonden toen met een grote groep. 's Avonds werden er kampvuren gemaakt, veel jeugd tussen 16 en 20 die er omheen zat. Bier drinken enz. De kampvuren waren nu helaas verboden in verband met de grote droogte. Het sanitair van de camping was iets opgeknapt. Er werd van de rotsen gesprongen.

Le Pont d'Espenel camping, rivier de Drôme. Le Pont d'Espenel camping, rivier de Drôme.
Le Pont d'Espenel camping, rivier de Drôme. Le Pont d'Espenel camping, rivier de Drôme.

Gezwommen natuurlijk. Foto's genomen met de Nokia 9500 die mee moest.
De camping was gewoon erg fijn. Het was er heet. 34 graden steeds. Omgeving prachtig.
De sportieven onder ons:
De vader werd door de zoon verslagen bij de beklimming van de Chaudière.
Trots staat hij op de top (kun je wel tegen een gehandicapte?), verslagen staat pa ook bij het bordje. Volgend jaar volgt de revanche!

Daan Roeters op de top van de Col de la Chaudière. Jan Roeters op de topNa enkele dagen begon het toch te kriebelen bij onze jongens en we moesten naar MontRose. Dat was het doel.

MontRose
MontRose tussen Tourbes en Valros, ZuidFrankrijk

Camping
Reserveren doen we nooit. We hebben er slechte ervaringen mee. Bijna nooit complet gezien. MontRose was wel complet. Maar Olivier (komt hoog op de lijst van genomineerde campingbaas van 2005) frutselde een prachtige plaats voor ons voor elkaar. Prima bedankt dus.
Veel veranderingen waren er niet. Wel het aantal Nederlanders was een stuk minder geworden. Het zwembad is ok. Sanitair is al 12 jaar hetzelfde. Maar wel voorzien van alle gemakken.

Wifi
WiFi was aanwezig, maar wel beveiligd. Ik had gewoon moeten vragen, dan kon ik de key krijgen en gewoon internetten op mijn Nokia 9500 aan de rand van het zwembad. Nu moest ik steeds naar de Intermarché in Pézenas. Deze winkel had zijn WiFi lekker open staan.
Als je door de stad liep vlogen de WiFi netwerken om je oren. In de grotere steden vooral onbeveiligd, in de kleinere allemaal beveiligd. Het zou een prima service zijn voor de campinggast als de campings een WiFi netwerk ter beschikking zouden stellen. Dus campingbazen, installeren die draadloze routers. Kost haast niets en de service is groot.

Restaurant/bar

Op weg naar het restaurant op de camping MontRose Tourbes Sfeerverlichting MontRose 2005 Restaurant MontRose 2005  

Helaas had de euro hier erg hard toegeslagen. € 2,50 voor een biertje op de camping zijn we gewoon niet gewend,
maar gezellig was het wel, vooral op de discoavonden.

Mr. Montrose 2005!! Annelies in topvorm op MontRose Richard als toeschouwer. Ook vaste campinggasten van de MontRose. Tot volgend jaar. Philippe aan de swing met de buurvrouw
De dames op het biljart, met fans in MontRose 2005 De dames aan het swingen op het biljart, MontRose 2005 Rensumaheerd ook aanwezig op de MontRose 2005 Daan Roeters met zijn schaduw Rik. MontRose 2005 Sjors Roeters met zijn schaduw Rik. MontRose 2005


De Héric
Om precies te zijn: de Gorges van de Héric.
Een vaste excursiebestemming elk jaar. Je plaatst je auto op de parkeerplaats (€3) en je kunt de hele dag wandelen, zwemmen, picknicken, fietsen en vooral springen van de rotsen.

Sprong vanaf de rotsen in de Héric. Let op de schaduw van Daan Roeters Sjors Roeters springt in de Héric. 2005


Filmpjes achter de rotsen: Daan en Sjors (filmpjes!) springen dan van de hoge, Marieke en Margriet zijn vast jaloers.

Strand
Altijd maar weer aan het strand.
Sjors Roeters aan het strand. 2005 met echt grondwater.
Nu met een echte martelaar. (filmpje!)

Skaten
Een nieuwe skatebaan in Pezenas.

Nieuwe skatebaan in Pezenas, tegenover de Aldi

Sportief op MontRose
De buren gingen met elkaar op fietstocht. Direct de eerste een van 49 kilometer, berg op en berg af. Hierbij een fotografisch bewijs dat Jacques met de Puerto de top bereikte. Pia is trots op hem!

 

Jacques Lunter op de top, col de Neffies, augustus 2005 Jacques Lunter op de top van de col de Neffies, in ontspannen houding. Augustus 2005.
Col de L'Espinouse, 1124 m hoog. Col de l'Espinouse, er staan zelfs van die stokken om de weg te markeren als de sneeuw er hoog ligt.
Uitzicht op een onbekend dorpje aan de Orb.  

En maar genieten van het uitzicht.

Toetjes eten
 

Toetjes MontRose 2005 Daan, Sjors en Huub proberen de toetjes in zijn geheel op te vreten Yvette doet mee met de toetjes Het is Huub Lunter gelukt, MontRose 2005En aan de afwas, Daan Roeters, Sjors Roeters, Huub Lunter, Yvette Lunter MontRose 2005  


En nog wat meer impressies:
Boodschappen bij de concurrent van de Gamma
 

Selina met de nieuwe telefoon. Nee, het is geen zigeunerkamp, maar de familie Lunter op het MontRose voetbalveld. Pannekoeken bakken door Daan Roeters en Huub Lunter.
Blikje opentrekken bij de Lunters. MontRose 2005 Koken op de kar. MontRose 2005 Nog meer koken op de kar.

De groetenrubriek.
De groeten aan:
Annelies, Richard, Selina, Joyce, Rik uit Almere,
Regina, Francois, Philippe uit Tourbes/Grenoble,
Ruud en Trudie uit Sittard,
Jacques, Pia, Huub en Yvette uit de Rensumaheerd,
Ineke, Joep, Jeroen en Linda uit Groningen,
Alex, Estrella en alle Franse vrienden van Daan en Sjors van wie ze de echte vieze Franse woorden leerden,
en aan alle mensen die we elke dag bonjourden op de camping.
Tot volgend jaar maar weer.

Met dank aan Wessel Zijp ('t Feithhuis, Four Roses en De Plaats Melkema) voor het feit dat we voor het eerst in 10 jaar eindelijk een vakantie hadden die niet werd bepaald werd door een drammerige werkgever.(Hij dus).

Voor de volledig bijgewerkt campingrecensies 2005 zie het campingoverzicht.

 

Terug naar huis