Voorpagina

Nieuws uit Amsterdam. De stad met de grote bek en al dat gekanker.
Wat hebben we beleefd?

We zijn op vakantie geweest naar NormandiŽ, en daar hebben we foto's van:
1. Hajo op de voorgrond, let op de tanden (het zijn er nu meer), terwijl op de achtergrond zijn broers aan Hajo met twee tanden het bramenplukken zijn. Ze vinden bramen heerlijk, maar als je ze kookt valt het toch weer tegen. De bramen stonden overigens tussen de brandnetels, dus geplukt met gevaar voor eigen leven.

Bramen in een pan met tent
2. Weer bramen, nu in een pan. Let op de tent rechts. We hebben er wel degelijk eentje (hier het bewijs). De tent stond aan ons beekje waar het fijn stenen gooien was.

Wiske wil een pernodkan3. Wiske komt met spullen voor de lunch. Achter haar het huis met Hajo
boven op de trap (goed kijken).  Zo'n waterkan (Pernod) op het dienblad willen we kopen. Heeft iemand die misschien? Waarom het jurkbandje is afgezakt weten we nog steeds niet. Ik vond het wel vakantiegrappig.

 


Wandelen zonder de andere familie
4. Ja, wandelen doen we ook zonder de familie. Vanuit de rugzak kon Hajo
mooi bramen plukken.

Koninginnedag
Koninginnedag in het Vondelpark.
Dit was de eerste keer dat we een winkel hadden, meteen ook de laatste keer want het begon meteen te plenzen.
Onze nering ligt op het linker kleed.
Tjesse staat er een
beetje beteuterd bij,
 want niemand wilde zijn raket kopen terwijl hij die zelfgemaakt had en hij kostte slechts achttien gulden! De raket staat opgesteld voor het kleed, als je goed kijkt. Dat ding met die dwarse rode lat. Let op de Ikea tent. Weer een bewijs van onze kampeerwens.
Het kereltje middenin is ons buurjongetje Raoul. Die hebben wel veel verkocht. In korte tijd voor wel honderd gulden. De raket is nog steeds te koop (webmaster kan die bij de rubriek te
koop?).


Pedo in FlevoVerder zijn we uiteraard in de Flevo geweest. Hier deze pedofoto uit de
polder. Jan laat zijn achterwerk spreken en Tjesse is betrapt.


Mocht het tot een kindersite komen dan hebben we alvast een paar tekeningen (te koop), Jan wilde eerst niet meedoen maar onder dwang heeft hij zijn elfjes ter beschikking gesteld, gebaseerd op die stomme MGSchmidt (wanneer gaat dat mens nou eens eindelijk echt dood?). Leuk detail: het stokje links van de tekening is afgebroken. Het was eerst een vlaggetje, maar die heeft het niet tot aan huis gered, Tjesse heeft speciaal voor deze gelegenheid een tekening gemaakt die we maar Zeebloed noemen want dat is het ook. Van belang voor de familie is het om te weten dat rechtsboven aan het wateroppervlak zich een vlot bevindt. Verder dwarrelen er een aantal botten van mensen naar beneden, zoek de doodskop, en links boven is geen drenkeling maar een zeehond. Bij navraag bleken de ronde bruine dingen helemaal onder, zeeslakken te zijn.

 

Dan is Tjesse's verjaardag gevierd in het zwembad te Amstelveen. De verjaardag van Tjesse Dit zijn zijn vriendjes (van dat moment).  Het lijkt dat Jan jarig is, want die zit centraal en glundert, maar het is dus wel degelijk Tjesse (in het midden, rode Hemazwembroek, quiz: hoeveel Hemazwembroekjes zijn er te zien op de foto?). Hierna gingen ze patat eten. Mooi zwembad te Amstelveen, bijna net zo mooi als Dronten, iets mooier dan Putten en minder vies dan De Mirandabad. In Lelystad hebben ze trouwens een nieuw zwembad, daarover later meer.

Voorpagina